..KONTAKT..
Tetrada d.o.o.
Put Petrića 34C
HR-23000 Zadar
OIB: 71984571494

PODRŠKA
e-mail: fiskal@tetrada.hr
Tel. 060 626 626
6,99 Kn/min iz fiksnih i
8,41 Kn/min iz mobilnih mreža
HT d.o. Savska c.32, 10000 Zagreb
Tel. +385 23 322 066


BROJ INSTALACIJA: 2232

BESPLATNA FISKALNA BLAGAJNA

Stvarno besplatna, zauvijek za 0 kuna, bez skrivenih troškova!

Administrator, 28.06.2017.

Obavijest za postojeće korisnike F0 – besplatne fiskalne blagajne:

Dana 1.srpnja 2017. godine postupak prijave / zatvaranja poslovnog prostora Poreznoj upravi se mijenja. Detaljnije možete pročitati na web stranici Porezne uprave - web stranica.

Zbog gore navedenoga, napravljene su izmjene u programu F0-besplatna fiskalna blagajna. Zakrpu možete preuzeti na slijedećoj poveznici. Prije preuzimanja obavezno zatvorite program blagajne i administracije!

Kliknite ovdje radi preuzimanja zakrpe

Preuzimanje zakrpe nije obavezno (fiskalizacija će dalje uredno raditi), ali je preporučljivo, zbog novih funkcija u programu administracije i blagajne. Proučite novu verziju uputstava. U njima su objašnjene i ostale promjene čiju smo potrebu uočili i primijenili praćenjem višegodišnje upotrebe programa.

Tetrada d.o.o. je stavila na raspolaganje svim zainteresiranim korisnicima programsko rješenje F0 – besplatna fiskalna blagajna.
Stoga , prilikom prijave poslovnog prostora putem sustava e-Porezna ili zadanog obrasca kao proizvođača / održavatelja programskog rješenja navedite naše podatke:

Tetrada d.o.o.
Put Nina 57 A
HR-23000 Zadar
OIB: 71984571494
Administrator, 05.01.2017.

Još jednom obavijest za postojeće korisnike F0 – besplatne fiskalne blagajne:

U ponedjeljak 09. siječnja 2017. godine ukida se podrška za SSL v3 i TLS v1.0 enkripcijski protokol na CIS-u. Obavijesti Porezna uprava redovno postavlja na svoju web stranicu.

Zbog gore navedenoga, napravljene su potrebne izmjene u programu F0-besplatna fiskalna blagajna. Tek Microsoft .NET Framework 4.5 i viši podržavaju tražene TLS 1.1 i TLS1.2 protokole, a isti NIJE MOGUĆE INSTALIRATI NA operativnim sustavima Windows XP , Vista (najmanje Windows 7 Service pack 1).

Ako još niste, postupite po uputama iz obavijesti od 08.11.2016.

Svima želimo uspješnu 2017. godinu!
Administrator, 11.11.2016.

Ako imate problema sa fiskalizacijom računa, molim postupite po uputama iz obavijesti od dana 08.11.2016 !
Administrator, 08.11.2016.

U petak 11. studenoga 2016. godine isteći će aplikacijski Fiskalcis certifikat Porezne uprave te će isti biti zamijenjen novim obnovljenim certifikatom sukladno obavijestima koje Porezna uprava redovno postavlja na svoju web stranicu http://www.porezna-uprava.hr/Stranice/Naslovnica.aspx.

Ministarstvo financija – Porezna uprava, 2.11.2016:
„Obavijest obveznicima fiskalizacije o prelasku na TLS protokol“

http://www.porezna-uprava.hr/HR_Fiskalizacija/Lists/Fiskalizacija/Vijest.aspx

Radi ukidanja podrške za enkripcijski protokole SSL v3 i TLS v1.0 na CIS-u Porezne uprave, od strane Porezne uprave, te prelaska na protokole TLS v1.1 i TLS v1.2. napravljene su potrebne izmjene u programu F0-besplatna fiskalna blagajna. Tek Microsoft .NET Framework 4.5 i viši podržavaju tražene TLS 1.1 i TLS1.2 protokole, a isti NIJE MOGUĆE INSTALIRATI NA operativnom sustavu Windows XP (najmanje Windows 7 Service pack 1).

Iz tog razloga, svi postojeći korisnici F0 – besplatne fiskalne blagajne moraju preuzeti zakrpu kako bi im se računi uredno fiskalizirali. Zakrpa sadrži automatsku instalaciju novih FINA korijenskih certifikata.

VAŽNA NAPOMENA

Postupak koji slijedi je moguće napraviti samo na operativnom sustavu Windows 7 Service Pack 1 i novijima. U protivnom će doći do problema sa fiskalizacijom i povratak na staro je upitan.

POSTUPAK:
 • 1. Zbog automatske instalacije certifikata potrebno je promijeniti postavke kontrolnog korisničkog računa. Opširnije informacije potražite na linku: www.tetrada.hr/korisnici/f0/obavijest_web_20161108.pdf.
 • 2. Prije preuzimanja obavezno zatvorite program blagajne i administracije!
 • 3. Pokrenite slijedeći link: Klikni ovdje za preuzimanje nove verzije !
 • 4. Ovisno o postavkama operativnog sustava, ako vas zaštita na računalu blokira pri izvršavanju, odgovoriti potvrdno na upit.
 • 5. Ako nakon ovog postupka u Administraciji stoji CERTIFIKAT NIJE UČITAN ili se računi ne fiskaliziraju, potrebno je odraditi slijedeće (programi blagajne i administracije obavezno moraju biti zatvoreni):

  U mapi C:\F0 pokrenite REGFISK.BAT kao administrator, te na isti način i REGCER.BAT (desnom tipkom miša sa menia izaberite Run as administrator / Pokreni kao administrator).

Postupak instalacije može potrajati nekoliko minuta.

NAPOMENA: Svi novi korisnici koji su instalirali aplikaciju nakon 08.11.2016 ne moraju proći ovaj postupak.
Administrator, 13.06.2016.

U ponedjeljak 13. Lipnja 2016. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata cis.porezna-uprava.hr koji se koristi u produkcijskoj okolini i u sustavu fiskalizacije.

Svi korisnici kojima se računi NE FISKALIZIRAJU moraju preuzeti novu verziju programa kako bi im se računi uredno fiskalizirali.

POSTUPAK:
 • 1. Prije preuzimanja zatvorite program blagajne i administracije!
 • 2. Pokrenite slijedeći link: Klikni ovdje za preuzimanje nove verzije !
 • 3. Ako nakon ovog postupka u Administraciji stoji CERTIFIKAT NIJE UČITAN, potrebno je odraditi slijedeće (programi blagajne i administracije obavezno moraju biti zatvoreni):

  -U mapi C:\F0 pokrenite REGFISK.BAT kao administrator (desnom tipkom miša sa menia izaberite Run as administrator / Pokreni kao administrator).
 • 4. Naknadno fiskalizirati nefiskalizirane račune.
 • 5. Svim korisnicima se polje 'SPECIFIČNA NAMJENA' popunjeno sa našim OIB-om ne šalje u Poreznu upravu od dana kada je preuzeta nova verzija programa. Također, isti problem je riješen i kod onih korisnika koji su preuzimali novu verziju programa nakon 04.02.2016.godine


Poslujete li gotovinom?
Morate uvesti fiskalnu blagajnu?
Nemate sredstava za nabavu programa?

Rješenje je besplatna fiskalizacija! Nudimo Vam osnovni program fiskalne blagajne za 0 (nula) kuna. Ne morate uložiti dodatna sredstva a zadovoljiti ćete zakon koji počine djelovati 01.01.2013. Nećete riskirati velike novčane kazne ili čak zatvaranje svog poslovnog prostora.

Izradili smo rješenje koje Vas neće opterećivati uz dodatne svakodnevne obveze. Instalacija u jednom kliku - kliknite ovdje - i nakon uspješne instalacije, program je spreman za upotrebu.

Što je fiskalizacija?

Što je fiskalizacija u prometu gotovinom? Svaki račun koji naplaćujete gotovinom, karticama ili čekom, morate najprije prijaviti poreznoj upravi (uz pomoć kompjutera i interneta), a zatim ga tek smijete izdati kupcu. Neovisno o djelatnosti koju obavljate vaša obveza je ista. Potrebno je samo unaprijed prijaviti izdani račun.

A to znači da svi obveznici fiskalizacije moraju imati slijedeće:

 • Internet vezu
 • Računalo
 • Instaliran program koji će biti u vezi s Poreznom upravom i slati podatke o računu, a oni Vama povratno šalju JIR (jedinsteveni identifikator računa) koji se tiska na svakom računu.

Što se događa ako u trenutku izdavanja nemam internet vezu

 • Normalno izdajete račun, ali bez JIR – a (jedinstvenog identifikatora računa kojeg generira porezna uprava).
 • Porezna uprava Vam omogućava naknadnu dostavu izdanih računa (u roku od 2 dana)
 • JIR je sredstvo pomoću kojeg je vrlo jednostavno provjeriti valjanost računa, a svi izdani računi koji ga nemaju podliježu kazni

Kako krenuti ?

 • Zatražite certifikat od FINE » link
 • Računalo spojeno na internet
 • Preuzimanje BESPLATNOG programa F0 sa ovih stranica
 • Krenite sa radom

Jednostavno je, krenite u novu godinu sa što manje novih troškova! Ne morate čekate stručnjaka da Vam instalira program. Sa uputama koje dobijate s programom, spremni ste za rad nakon prvog čitanja.

Što sadrži F0 – besplatna aplikacija za fiskalizaciju

 • Šifarnik artikala i cjenik
 • Definiranje parametara o firmi
 • Modul za naknadnu fiskalizaciju računa
 • Mogućnost izdavanja R1 računa
 • Blagajna
 • Izvještaji

Kako nabaviti program FO – besplatna fiskalna blagajna ?

Neka trošak nabavke programa koji će to učiniti umjesto vas bude 0 kuna. Preuzmite ga sa ovih stranica. Instalirajte ga koristeći kratko i jasno uputstvo. Počnite ga primjenjivati. Ne morate tražiti programera, pregovarati, čekati njegov dolazak. Dajemo vam ponudu koju nećete moći odbiti. Dajemo vam ponudu koju konkurencija neće moći nadmašiti. 0 kuna! Čemu tražiti jeftinije rješenje. Preuzmite odmah najjeftiniju moguću ponudu. Od besplatne blagajne nema jeftinije blagajne.

Hoću li znati?

Hoće li besplatna fiskalna kasa zadovojiti moje potrebe? Kako ću naučiti raditi s besplatnim programom?

Skupa sa fiskalnom blagajnom preuzmite i kratke upute.

 • Ukucajte artikle i usluge koji će vam se pojaviti na računima.
 • Izaberite naziv i cijenu koji želite na računima.
 • Počnite sa prodajom i izdavanjem računa

Sve ostalo će automatski za vas obaviti naš program besplatne fiskalne blagajne

 • uspostaviti će vezu sa poreznom upravom
 • poslati zakonom određene podatke o računu kojeg izdajete
 • primiti odgovor porezne uprave
 • ugraditi zaštitni kod i jedinstveni identifikator računa
 • otiskati račun sa svim propisanim elementima

Postoje li dodatni preduvjeti za korištenje besplatne fiskalne kase

Preduvjeti funkcioniranja našeg programa su uobičajeni, vrijede za sve programe s kojima ćete se susresti. Morate imati PC sa Windows 7 (SP 1) operativnim sustavom (ili noviji), pisač koji je na korektan način prijavljen u Windowsima, internet veza i instaliran digitalni certifikat, propisan od strane porezne uprave.

Tisak je moguć na A4 papir (laserski ili ink-jet printer) ili na POS printer.

Poželite li nešto više od onog što nudi besplatna fiskalna blagajna imamo vam što ponuditi. Obratite nam se.

Kliknite ovdje za preuzimanje aplikacije F0 - BESPLATNA FISKALNA BLAGAJNA


--- INSTALACIJA MOŽE POTRAJATI I DO 15 MINUTA OVISNO O KOMPONENTAMA KOJE IMATE INSTALIRANE NA VAŠEM RAČUNALU ---
POVIJEST IZMJENA APLIKACIJE F0 - BESPLATNA FISKALNA BLAGAJNA

VERZIJA 9.0 - 26.06.2017

 • Blagajna >> Izdavanje R1/R2 racuna (opcija F2) - omoguceno svim korisnicima bez obzira na status obveznika PDV-a
 • Blagajna >> Ureden pregled obavijesti

VERZIJA 9.0 - 26.06.2017

 • Administracija >> Prijava poslovnog prostora - od 01.07.2017 prijava PP ili korekcija postojecih podataka se obavlja putem sustava e-Poezna i nije više moguca kroz ovaj modul
 • Administracija >> Parametri - dodatni red za podatak Napomena na dnu racuna
 • Administracija >> Parametri - uveden podatak Ne fiskalizirati RN sa nacinom placanja: 'Transakcijski racun' (obavezno oznaciti ovaj podatak ako ne želite fiskalizirati transakcijske racune)
 • Administracija >> Postavke POS printera - uveden Dodatni red 2 (na dnu racuna)
 • Administracija >> Izvještaji - uvedena dva nova izvještaja: Dnevna rekapitulacija racubna, Dnevna rekapitulacija po nacinima placanja

VERZIJA 8.0 - 13.10.2014

 • modul F0 Administracija >> Parametri - mogucnost micanja Rekapitulacije po tarifama sa tiska racuna (samo za korisnike koji nisu u sustavu PDV-a)
 • modul F0 Blagajna >> na tisku racuna maknut red POVRATNA NAKNADA ako iste nema na racunu
 • dorada uputa

VERZIJA 7.0 - 10.04.2013

 • oznaka CERTIFIKAT UCITAN - provjera ispravne instalacije certifikata
 • modul F0 Administracija >> Šifarnik artikala - povratna naknada
 • modul F0 Blagajna >> povratna naknada na racunu
 • dorada uputa

VERZIJA 5.0 - 21.03.2013

 • modul F0 Blagajna >> Z traka za POS printer
 • modul F0 Administracija >> izvještaj 'Pregled izdanih artikala' - rekapitulacija po izdanim artiklima, nacinima placanja, porezu za zadano razdoblje

VERZIJA 4.0 - 08.03.2013

 • dodan bar code u artikle
 • podešavanje tisak na A4 formatu zbog memoranduma
 • mogucnost promjene cijene u unosu racuna

VERZIJA 3.0 - 21.02.2013

 • omogucen DEMO nacin rada
 • novi izvještaj - Pregled racuna po nacinima placanja

VERZIJA 2.0 - 05.01.2013

 • ispravak greške kod prijave poslovnog prostora
 • dorada u tisku
 • mogucnost prijave zatvaranja poslovnog prostora PU
© 1991-2017 Sva prava pridržana.